DET SKAL VÆRE NEMT

10 ugers bootcamp - vejen mod en sundere vægt

Det første råd handler om, hvordan du kan gøre det nemmere for dig selv at leve sundere.

Artikel udgivet den 24-10-2022

RÅD NUMMER 1

I denne første artikel i serien skal vi tale lidt om vigtigheden af, hvordan man mentalt går til et vægttab. Det er nemlig afgørende at forstå, at der ikke nødvendigvis er tale om en slankekur. Det skal nærmere opfattes som en vej, der viser dig hen til konkrete ændringer af vaner – og det er disse vaner, der over tid vil føre til et varigt vægttab og en sundere livsstil.

Og det er vigtigt at gå langsomt frem og tage små skridt. Det gør det nemlig mere overkommeligt og nemmere at forene med det liv og den hverdag, du har. Dit fokus bør derfor ikke være tallet på vægten, men at holde fast i små ændringer i dine vaner. Gør du det, vil du opleve, at vægten følger med helt af sig selv.

Vær derfor realistisk med, hvad du kan overkomme, og indstil dig mentalt på, at det kan tage tid at opnå et varigt vægttab.

Følg med, når vi på mandag giver endnu et godt råd, der hjælper dig på vejen mod en sundere vægt. Vi kan afsløre, at det skal handle om, hvordan du kan spare kalorier – helt uden at drikke mindre.

Husk, at du altid kan følge med på Facebook og Instagram. Tag os @levmedibd eller brug #IBDbootcamp. Så kan det være, at det er dit gode råd, vi deler på siden.

Kilde: 10 veje til vægttab. Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning, 3. udgave, 1. oplag, 2019

DOWNLOAD

SPØRGEGUIDE

Jo bedre du er forberedt til undersøgelsen, jo mere kan du tage del i samtalen ved for eksempel at huske at stille de spørgsmål, der er vigtigst for dig og dit behandlingsforløb.

Download ikon