IBD DISK

Et simpelt værktøj til dig med inflammatorisk tarmsygdom, Crohns sygdom eller colitis ulcerosa

Artikel udgivet den 10-01-2024

Hvad er IBD Disk?

IBD Disk er et simpelt og brugervenligt værktøj, der er udviklet til dig, der lever med inflammatorisk tarmsygdom (tarmbetændelse) som fx Crohns sygdom eller colitis ulcerosa og er udviklet af en gruppe af mavetarm læger og sygeplejersker. Med IBD Disk får du en overskuelig visuel præsentation af, hvordan din sygdom påvirker dit liv i hverdagen.

Undersøgelser blandt personer med IBD viser, at der kan være stor forskel på, hvordan dit behandlingsteam vurderer og forstår den indflydelse, IBD har på dit daglige liv i forhold til, hvordan du selv vurderer og oplever det. Måske kan du nikke genkendende til følelsen af ikke at kunne forklare din læge, hvordan du går og har det, eller hvordan din IBD helt præcist påvirker dig i hverdagen?

Det er lige netop i de situationer, at et værktøj som IBD Disk kan hjælpe dig på vej. IBD Disken giver dig nemlig mulighed for at følge og gemme vigtig information om, hvor meget og hvordan din IBD påvirker dit liv.

Du bruger IBD Disken ved at indtaste oplysninger om, hvordan sygdommen har indflydelse på dit arbejde, sociale relationer, søvn, energi, kropsbillede og dit helbred.

Hvordan bruger man IBD Disken?

IBD Disk er utroligt nem og meget intuitiv at bruge. Du indtaster dine symptomer ud fra de forskellige parametre som vist på billedet herunder.

Du kan ud fra en skala fra 0 til 10 angive, hvor enig eller uenig du er i de forskellige udsagn. 10 betyder, at du er meget enig i udsagnet, og 0 betyder, at du er meget uenig. Jo lavere du scorer i IBD Disken, jo mindre er din sygdomsbyrde i hverdagen.

På baggrund af din indtastning vil IBD Disken vise dig en visuel præsentation og et øjebliksbillede, af, hvordan din sygdom påvirker dig på alle de forskellige parametre. Det er vigtigt, at du udfylder IBD Disken med jævne mellemrum, så du kan følge med i, hvordan din IBD ændrer sig over tid, og hvordan den påvirker dig i hverdagen.

Det vil derfor være en god idé at udfylde IBD Disken, når du har det godt, og når du har det mindre godt. Har du brug for hjælp til at huske at udfylde din IBD Disk, kan du indstille en alarm direkte i app’en.

Du vil få mulighed for at dele dine indtastede informationer på en nem og overskuelig måde med din behandlende læge og sygeplejerske både under og mellem konsultationer.

Og dette kan i sidste ende hjælpe dit behandlingsteam med bedre at forstå og fokusere på, hvordan du har det, og hvad der betyder mest for dig.

DOWNLOAD

SPØRGEGUIDE

Jo bedre du er forberedt til undersøgelsen, jo mere kan du tage del i samtalen ved for eksempel at huske at stille de spørgsmål, der er vigtigst for dig og dit behandlingsforløb.

Download ikon