CREMET QUINOASALAT

Foto: Ulrika Pousette.
Artikel udgivet den 24-02-2022
4 portioner
INGREDIENSER
Tranebærcreme
- 50 g tørrede tranebær
- 1 dl macadamianødder eller ristede solsikkekerner 1 dl vand
- 1 spsk. hvid balsamicoeddike 1-2 spsk. olivenolie
- salt
- friskkværnet peber
Salat
- 4 portioner rød quinoa 2 gulerødder
- 200 g frossen broccoli 5 grønkålsblade
- ½ potte persille
- 1 bundt radiser
- 1 bolsjebede
- 3 spsk. solsikkekerner
SÅDAN GØR DU
1. Blend tranebær, macadamianødder eller solsikkekerner og vand til en creme i en blender eller med en stavblender. Smag til med hvid balsamicoeddike, olivenolie, salt og peber.
2. Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Lad den afkøle helt.
3. Gulerødderne skrælles og høvles i strimler.
4. Broccolien tøs op og skæres i små buketter. Grønkålsbladene befries for deres grove stilke og rives i mindre stykker.
5. Hak persillen groft. Skær radiserne i kvarte.
6. Skær bolsjebeden i tynde skiver. Rist solsikkekernerne på en tør pande.
7. Bland quinoaen med tranebærcremen.
8. Vend grønsagerne og persillen i.
9. Top med solsikkekerner og bolsjebede.