GEDEOSTETÆRTE MED OLIVEN

Sprød tærtebund og cremet fyld – en tærte, de fleste vil kunne lide!
Artikel udgivet den 17-02-2022
4 portioner
INGREDIENSER
Tærtebund
- 125 g køleskabskoldt smør 3 dl sigtet speltmel
- 1 spsk. koldt vand
Fyld
- 150 g frisk spinat
- 50 g soltørrede tomater
- 3 dl laktosefri cremefraiche 3 æg
- 150 g gedeost oliven
- Salt og peber olivenolie
SÅDAN GØR DU
1. Begynd med dejen. Ingredienserne kommes i en skål og røres sammen, til dejen er smidig. Dejen rulles ud og lægges i en tærteform.
2. Dejen forbages i 10 minutter ved 200 grader.
3. Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen, og fortsæt med fyldet.
4. Svits spinaten i lidt olivenolie, salt og peber.
5. Bland cremefraiche og æg, og kom spinat og soltørrede tomater i massen.
6. Smag til med salt og peber. Hæld fyldet i tærtebunden.
7. Fordel gedeost og oliven oven på fyldet, og bag tærten i ca. 40 minutter ved 175 grader.