MAVEVENLIG GRANOLA

Mysli, der ikke fås bedre. Da visse ingredienser kan være svære at få fat i, laves denne mysli efter devisen “alt godt fra skabet”.
Artikel udgivet den 22-02-2022
Mængden af sirup kan tilpasses efter smag og behag. Fiberberigede havregryn indeholder ofte hvedeklid, så vælg de almindelige.
INGREDIENSER
- 4 dl havregryn (OBS: ikke fiberberigede) 2 dl quinoaflager
- 2 dl boghvedeflager
- 2 dl hirseflager
- 1 dl poppet boghvede
- 1 dl poppet quinoa
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hakkede valnødder/pekannødder/paranødder 0,5 dl rapsolie
- 0,5 dl sirup
- 2 dl vand
SÅDAN GØR DU
1. Sæt ovnen på 175 grader.
2. Havregryn, flager, poppet boghvede, poppet quinoa, frø, kerner og hakkede nødder blandes i en bradepande.
3. Sirup, rapsolie og vand hældes over. Rør om, så der dannes klumper i blandingen.
4. Ristes i ovnen i ca. 45 minutter.
5. Rør om hvert femtende minut, så det øverste lag ikke bliver brændt. Myslien skal have fået lidt farve og føles tør og sprød, når den er færdig.
6. Smagssættes med f.eks. kanel, vanilje eller kardemomme.
Tip: Du kan sagtens bruge kokosolie i stedet for rapsolie. Så skal du først varme kokosolien i mikrobølgeovnen, så den bliver flydende.