RISOTTO VERDE MED CITRON

Foto: Ulrika Pousette.

Risottoen kan serveres, som den er, eller evt. med et stykke laks eller kylling.

SÅDAN GØR DU

1. Bland olivenolie og revet citronskal i en lille skål, og lad det trække, mens du tilbereder risottoen.

2. Vand og fond varmes i en gryde. Steg forårsløgene møre i olivenolie i en tykbundet gryde ved lav varme, uden at de tager farve.

3. Tilsæt risene, skru op for varmen, og svits i et par minutter.

4. Tilsæt vinen, og lad koge, til den er fordampet. Rør om hele tiden. Tilsæt den varme bouillon lidt ad gangen.

5. Begynd med 3-4 dl, og tilsæt derefter 1 dl ad gangen, efterhånden som risene absorberer bouillonen. Rør om ofte, og skru ned for varmen.

6. Risottoen skal være blød, men med en kerne i risene, som giver en vis tyggemodstand. Det tager ca. 20 minutter.

7. Tag gryden af varmen, og rør parmesanosten i. Smag til med salt og peber. Skær rucolaen i mindre stykker (gem nogle hele blade til pynt).

8. Vend rucolaen i risottoen. Fordel risottoen på tallerkenerne, hæld citronolivenolie over, og pynt med rucola og parmesan.

DOWNLOAD

SPØRGEGUIDE

Jo bedre du er forberedt til undersøgelsen, jo mere kan du tage del i samtalen ved for eksempel at huske at stille de spørgsmål, der er vigtigst for dig og dit behandlingsforløb.

Download ikon