RISOTTO VERDE MED CITRON

Foto: Ulrika Pousette.
Artikel udgivet den 24-02-2022
Risottoen kan serveres, som den er, eller evt. med et stykke laks eller kylling.
INGREDIENSER
- ½ dl olivenolie
- revet skal af ½ citron 1 liter vand
- 2 spsk. løgfri grøntsagsfond
- 2 forårsløg (den grønne del) olivenolie
- 4 dl arborio-ris 2 dl tør hvidvin
- 1-2 dl revet parmesan50 g rucola
- salt
- friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
1. Bland olivenolie og revet citronskal i en lille skål, og lad det trække, mens du tilbereder risottoen.
2. Vand og fond varmes i en gryde. Steg forårsløgene møre i olivenolie i en tykbundet gryde ved lav varme, uden at de tager farve.
3. Tilsæt risene, skru op for varmen, og svits i et par minutter.
4. Tilsæt vinen, og lad koge, til den er fordampet. Rør om hele tiden. Tilsæt den varme bouillon lidt ad gangen.
5. Begynd med 3-4 dl, og tilsæt derefter 1 dl ad gangen, efterhånden som risene absorberer bouillonen. Rør om ofte, og skru ned for varmen.
6. Risottoen skal være blød, men med en kerne i risene, som giver en vis tyggemodstand. Det tager ca. 20 minutter.
7. Tag gryden af varmen, og rør parmesanosten i. Smag til med salt og peber. Skær rucolaen i mindre stykker (gem nogle hele blade til pynt).
8. Vend rucolaen i risottoen. Fordel risottoen på tallerkenerne, hæld citronolivenolie over, og pynt med rucola og parmesan.