SALADE NIҪOISE

Perfekt frokostret året rundt. Brug frisk tun eller tun fra dåse efter behag og tilgængelighed. Serveres med f.eks. speltsurdejsbrød.
Artikel udgivet den 17-02-2022
Perfekt frokostret året rundt. Brug frisk tun eller tun fra dåse efter behag og tilgængelighed. Serveres med f.eks. speltsurdejsbrød.
4 portioner
INGREDIENSER
- 8 kartofler
- 4 æg
- 1 romainesalat
- 1 bakke cocktailtomater a 250 g
- 1 lille agurk
- 1 rød peberfrugt
- 200 g frosne eller friske grønne bønner 2 dåser tun i vand a 200 g
- 20 kalamataoliven
Dressing
- 1 dl olivenolie
- ½ dl hvidvinseddike 2 tsk. dijonsennep
- 2 spsk. vand
- salt og peber
SÅDAN GØR DU
1. Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand.
2. Æggene koges, pilles og skæres i både. Skær romainesalat, tomater, agurk og peberfrugt i mindre stykker.
3. De grønne bønner koges i nogle minutter i letsaltet vand.
4. Kom salat og grøntsager op i et stort fad. Top med grønne bønner, tun, oliven, æg og skivede kartofler.
5. Bland ingredienserne til dressingen sammen.
6. Dryp dressingen over salaten, og smag til med salt og peber.