TYKMÆLKSBRØD

Gær- og hævefrit brød uden gluten, der er velegnet til nedfrysning i skiver. Fyldt med sunde fibre, korn og kerner.
Artikel udgivet den 25-02-2022
Gær- og hævefrit brød uden gluten, der er velegnet til nedfrysning i skiver. Fyldt med sunde fibre, korn og kerner.
INGREDIENSER
- 1 l laktosefri tykmælk 1,5 dl mørk sirup
- 1,5 dl knækket havre
- 1 dl havreklid
- 10 dl glutenfri melblanding 2 dl knækket boghvede
- 1 dl hørfrø
- 2 dl solsikkekerner
- 2 tsk. salt
- 4 tsk. natron
- 4 tsk. brødkrydderi
- 2 dl valnødder
Til formene
- smør
- 1 dl knækket havre
SÅDAN GØR DU
1. Sæt ovnen på 175 grader. Bland alle de tørre ingredienser, bortset fra boghvede.
2. Boghveden skylles i kogende vand og drypper af i en si.
3. Bland boghvede, tykmælk og sirup med de tørre ingredienser. Blandes godt til en blød, klæbrig dej.
4. Smør to brødforme a 1½ liter. Strø knækket havre i bunden.
5.Dejen fordeles i formene og bages nederst i ovnen i ca. 80-90 minutter.