VEGETARLASAGNE MED AUBERGINE

Serveres med en lækker salat.
Artikel udgivet den 17-02-2022
4 portioner
INGREDIENSER
- 1 gulerod
- 50 g knoldselleri
- 2 auberginer
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. tomatpuré
- 2,5 dl rødvin til madlavning 500 g hakkede tomater
- 1 tsk. salt
- 1 knsp. kværnet peber
- 1 potte frisk basilikum
- 2 spsk. laktosefri mælk
- 200 g revet ost
- 200 g friske glutenfri lasagneplader 3 dl laktosefri cremefraiche
SÅDAN GØR DU
Sæt ovnen på 200 grader.
Guleroden og knoldsellerien skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Auberginen skæres i skiver, der derefter skæres i små stykker.
Olivenolien kommes i en stor gryde og varmes ved middelhøj varme.
Gulerod og knoldselleri steges i et par minutter.
Tilsæt derefter tomatpuré og aubergine. Omrør, skru op for varmen og tilsæt vinen. Lad vinen koge kraftigt i 2 minutter.
Tilsæt de hakkede tomater, og lad blandingen koge godt igennem. Smag til med salt og peber.
Pluk basilikumbladene af, og læg dem til side. Hak stilkene fint, og kom dem i grøntsagssovsen. Koges igennem, indtil grøntsagssovsen ikke længere er vandig, men heller ikke helt tør.
Kom cremefraichen i en skål, og tilsæt mælk eller vand. Smag til med salt og peber. Røres sammen til en letflydende konsistens.
Find et ovnfast fad med høje kanter.
Kom et lag grøntsagssovs i bunden, og kom derefter et lag lasagneplader, cremefraicheblanding, revet ost og nogle basilikumblade ovenpå (kom evt. lidt salt og peber mellem lagene, hvis du synes). Gentag lagdelingen to gange (dvs. tre omgange i alt). Afslut med et lag cremefraiche og revet ost.
Drys de sidste basilikumblade over.
Bages i ovnen i 25-30 minutter. Tag lasagnen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 5 minutter. Serveres med en lækker salat.