VEGETARSKÅL

Foto: Ulrika Pousette.
Artikel udgivet den 24-02-2022
En hurtig hverdagsret med de grøntsager, du har.
4 portioner
INGREDIENSER
- 2 fed hvidløg
- 2 forårsløg (den grønne del) 1 rød chilifrugt
- 4 cm frisk ingefær 1,2 liter vand
- 2½ spsk. løgfri grøntsagsfond 2 spsk. japansk soja
- 1 spsk. sirup
- 1½ spsk. hvidvinseddike 2 gulerødder
- 250 g pak-choi 12 radiser
- 1½ spsk. sesamolie 200 g risnudler
- 4 æg
- 1 dl edamamebønner
- 1 bakke bønnespirer
- 1 lime chiliflager olivenolie
SÅDAN GØR DU
1. Hvidløgsfeddene pilles og skæres i passende stykker.
2. Hak forårsløg og chili fint. Skræl og riv ingefæren. Hvidløgsstykkerne steges i olie, til de tager farve.
3. Tag hvidløgsstykkerne op af panden (sørg for at få dem alle med), og kassér dem.
4. Forårsløg, chili og ingefærkommes på panden og svitses i ca. 1 minut. Tilsæt vand, grøntsagsfond, soja, sirup og hvidvinseddike, og lad simre i 20 minutter.
5. Gulerødderne skrælles og skæres i små stave eller høvles med en kartoffelskræller.
6. Pak-choien hakkes groft, og radiserne skæres i tynde skiver. Stil radiserne til side. Tilsæt gulerod, pak-choi og sesamolie, og lad simre i yderligere 5 minutter.
7. Kog nudlerne efteranvisningen på pakken, og skyl dem kolde.
8. Steg æggene på den ene side.
9.Fordel nudlerne i skåle. Kom bønnespirer, edamamebønner og radiser ovenpå.
10. Hæld den varme bouillon med gulerod og pak-choi over.
11. Top med æg, en limebåd og chiliflager.