SPIS MINDRE FEDT

Det er vigtigt, at man ikke fuldstændig undgår fedtholdige madvarer, men i stedet vælger det sunde af slagsen.

Artikel udgivet den 17-11-2022

RÅD NUMMER 7

Nu skal det handle lidt om fedt. Det er nemlig det næringsstof, der indeholder allerflest kalorier. Hvis du vil tabe dig, kommer du derfor rigtig langt ved skære ned på mængden af fedt i din kost. Og der er faktisk flere steder, du kan fokusere for at komme godt i gang.

Find dine fedtfælder

”Fedtfælderne” er alle de steder i din hverdag, hvor du enten bevidst eller ubevidst indtager fedt, som du egentlig godt kunne undvære. Det kan fx handle om den skål med chips, du nipper af, mens du laver aftensmad eller det stykke chokolade, du bare må have ud på eftermiddagen, men som egentlig let kunne skiftes ud med et æble eller en håndfuld nødder. Når du bliver bevidst om, hvor du ’falder i fælden’ i løbet af dagen, kan du hurtigt og let spare rigtig mange kalorier, som over tid ellers ville have vist sig på badevægten.

Tabellen herunder viser masser af eksempler på, hvad du kan opnå i vægttab efter 12 måneder ved at vælge produkter med lidt lavere fedtindhold.

Tabellen er gentrykt med tilladelse fra Sundhedsstyrelsen.

Kilde: 10 veje til vægttab. Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning, 3. udgave, 1. oplag, 2019.

DOWNLOAD

SPØRGEGUIDE

Jo bedre du er forberedt til undersøgelsen, jo mere kan du tage del i samtalen ved for eksempel at huske at stille de spørgsmål, der er vigtigst for dig og dit behandlingsforløb.

Download ikon