VÆLG FULDKORN
Når du spiser fuldkorn, bliver du hurtigere mæt, spiser automatisk mindre, og det slår positivt ud i vægtregnskabet
Artikel udgivet den 17-11-2022
RÅD NUMMER 6
Vi er nu halvvejs i vores 10-ugers digitale bootcamp ’vejen mod en sundere vægt’. Gennem de sidste fem uger har vi udgivet en ny artikel her på siden med et simpelt råd, du nemt kan blive inspireret af i en travl hverdag. De kan hjælpe dig til at komme godt i gang med dit vægttab og sikre, at det også holder på den lange bane. Så til de mange, der læser med her og har fulgt os siden første uge, vil vi bare sige, hvor er det sejt gået!
Vi fortsætter på den grønne bølge, for i denne uge skal det handle om valget af fuldkorn, og hvordan det kan hjælpe dig mod en sundere vægt.
Når du spiser fuldkorn, bliver du hurtigere mæt, spiser automatisk mindre, og det slår positivt ud i vægtregnskabet. Fuldkorn indeholder også flere vitaminer, mineraler og kostfibre, som er gode for kroppen og ikke mindst for fordøjelsen. Og det kan være særligt vigtigt, når man lever med en kronisk tarmsygdom som IBD.
Det er nemt at spotte varer med fuldkorn – du skal blot gå efter fuldkornslogoet.
Alle supermarkeder har alternativer til de lyse kornprodukter, så kig efter fuldkornslogoet, når der fx står pasta, brød eller ris på indkøbslisten. Vælg rugbrød i stedet for lyst brød, brune ris i stedet for de hvide og bland kødsovsen op med fuldkornspasta i stedet for lys pasta. Det kan hjælpe dig godt på vej.
Og der er flere eksempler på, hvordan et simpelt skift til fuldkornsprodukter kan føre til vægttab – se nedenfor. Vægttabene er efter 12 mdr.
Kilde: 10 veje til vægttab. Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning, 2019 3. udgave, 1. oplag, 2019.