VÆLG FULDKORN

Når du spiser fuldkorn, bliver du hurtigere mæt, spiser automatisk mindre, og det slår positivt ud i vægtregnskabet

Artikel udgivet den 17-11-2022

RÅD NUMMER 6

Vi er nu halvvejs i vores 10-ugers digitale bootcamp ’vejen mod en sundere vægt’. Gennem de sidste fem uger har vi udgivet en ny artikel her på siden med et simpelt råd, du nemt kan blive inspireret af i en travl hverdag. De kan hjælpe dig til at komme godt i gang med dit vægttab og sikre, at det også holder på den lange bane. Så til de mange, der læser med her og har fulgt os siden første uge, vil vi bare sige, hvor er det sejt gået!

Alle supermarkeder har alternativer til de lyse kornprodukter, så kig efter fuldkornslogoet, når der fx står pasta, brød eller ris på indkøbslisten. Vælg rugbrød i stedet for lyst brød, brune ris i stedet for de hvide og bland kødsovsen op med fuldkornspasta i stedet for lys pasta. Det kan hjælpe dig godt på vej.

Og der er flere eksempler på, hvordan et simpelt skift til fuldkornsprodukter kan føre til vægttab – se nedenfor. Vægttabene er efter 12 mdr.

Tabellen er gentrykt med tilladelse fra Sundhedsstyrelsen.

Kilde: 10 veje til vægttab. Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning, 2019 3. udgave, 1. oplag, 2019.

DOWNLOAD

SPØRGEGUIDE

Jo bedre du er forberedt til undersøgelsen, jo mere kan du tage del i samtalen ved for eksempel at huske at stille de spørgsmål, der er vigtigst for dig og dit behandlingsforløb.

Download ikon