fbpx

Video

VIGTIGT AT VIDE OM IBD OG CORONAVIRUS (COVID-19)

SÅDAN SER DET TYPISKE BEHANDLINGSFORLØB UD

 

HVAD BETYDER MOTION IFT. UDBRUD?

HVAD ER FORSKELLEN PÅ IBS OG IBD

SÅDAN OPLEVES DET AT HAVE IBD

HVAD BETYDER KOSTEN FOR IBD?

”JEG HAR SELV RINGET OG PRESSET PÅ”

I dag føler Nicoline sig velbehandlet. Men sådan har det ikke altid været. Der har været perioder, hvor hun har haft bivirkninger eller ingen virkninger, og hvor hun selv har insisteret kraftigt på at skulle undersøges igen og igen med henblik på bedre behandling. I dag får hun en behandling der virker, så hun kan gå på arbejde og være sammen med sine venner. Men hvad mon lægen sagde til Nicolines metode…

FACEBOOK LIVE: HVAD ER ET BEHANDLINGSMÅL?

Onsdag d. 19. juli 2019 afholdt Lev med IBD en Facebook LIVE om det optimale patientforløb med læge og forsker Johan Burisch. Vi har klippet udsendelsen ud i mindre bidder, så du kan finde lige det, du har brug for at vide mere om:

 

FACEBOOK LIVE: SÅDAN SIKRER MAN DET OPTIMALE PATIENTFORLØB

Onsdag d. 19. juli 2019 afholdt Lev med IBD en Facebook LIVE om det optimale patientforløb med læge og forsker Johan Burisch. Nåede du ikke at se med, kan du gense det hele lige her:

FLEMMING: FAMILIELIV OG FISTLER
”DET ER INDGRIBENDE I ENS HVERDAG”

Hvordan tackler man dagligdagen, når man også har fistler? Flemming er 36 år og i dag er han far til tre krudtugler. Men i 2013 så det slet ikke ud til, at hans liv skulle blive sådan. Her blev han nemlig meget syg, fik stomi – og så fik han fistler. Hør Flemming fortælle, hvordan hans liv ændrede sig – og hvordan han kom ovenpå igen.

FLEMMING: ARBEJDSLIV OG FISTLER
“KAN MAN PASSE ET ARBEJDE, NÅR MAN HAR FISTLER?”

Flemming læser til ingeniør, og så har han IBD – og fistler. Fistler kan være ekstremt smertefulde og dermed spænde ben for arbejdslivet, og Flemming har da også måttet tage en meget svær beslutning helt tidligt i sit forløb…

 

ASTRID: MIT LIV MED CROHNS SYGDOM OG FISTLER

Nogle mennesker med Crohns sygdom er så uheldige at få fistler, som kan være meget smertefulde og påvirke dagligdagen i høj grad. Astrid har Crohns sygdom og har også haft fistler i halvandet år. Da det var allerværst, kom hun næsten ikke udenfor en dør. I dag har hun det godt, men der er stadig noget, hun altid skal tænke over, når hun skal ud.

 

MINISERIE OM LOUISE OG BENNI:
”AF OG TIL MÅ JEG LIGE TAGE FØRERPINDEN” (3:3)

Benni er gift med Louise, som har colitis ulcerosa. I behandlingssystemet er der oftest fokus på patienten, men som pårørende har Benni også en vigtig rolle. Og det er især i en bestemt vigtig situation, Benni har en afgørende betydning for Louise og hendes sygdomsforløb.

MINISERIE OM LOUISE OG BENNI:
DET HAR ALDRIG VÆRET ET SPØRGSMÅL, OM VI SKULLE HAVE BØRN (2:3)

Louise har colitis ulcerosa og er gift med Benni. De vil gerne have et barn. En dag. Men særligt Louise er bekymret for, om graviditeten kan påvirke hendes sygdom – måske endda forværre den. Og om hun kan få et sundt og raskt barn, når hun har IBD. Vi har vendt Louises bekymring med overlæge Christian Hvas – og hans svar slår særligt én ting fast.

MINISERIE OM LOUISE OG BENNI:
VI ER BLEVET BEDRE TIL AT SNAKKE OM TINGENE (1:3)

Louise har colitis ulcerosa og er gift med Benni. Vi har spurgt dem, hvordan sygdommen påvirker deres parforhold – og hvad de gør for at bevare intimiteten, når det er allerværst. Deres fortælling er ikke til at stå for…

ARBEJDSLIV OG COLITIS ULCEROSA

Louise var 24 år og havde sit drømmejob, da hun blev ramt af colitis ulcerosa og med ét måtte justere sin arbejdsdag efter, hvor mange gange hun skulle på toilettet. Hør, hvordan hun kombinerer det at have en tarmsygdom med at holde fast i drømmejobbet – for kan det overhovedet lade sig gøre?

 

MIT LIV MED IBD – SOCIALT LIV OG “AT SIGE DET”

Det var først, da Nicolines sygdom isolerede hende socialt, at hun tog sig sammen og pressede på for bedre behandling. Hun ville have sin hverdag igen. Og mange med Crohns eller colitis får stille og roligt dårlig livskvalitet, fordi sygdommen påvirker det sociale liv i høj grad. Deler du din sygdom med venner og familie? Hvordan fortæller man på en god måde, at man har betændelse i tarmen? Nicoline valgte at fortælle det, og reaktionen var ikke, som hun havde forventet …

MIT LIV MED IBD – DIAGNOSE OG BEHANDLING

Nicoline har haft Morbus Crohn i 2 år og lever nu med sin sygdom under kontrol. Men sådan har det langt fra altid været. Hør historien om hendes sygdoms- og behandlingsforløb her:

Lev med IBD – Mit liv med Morbus Crohn

 

CCF OM LEV MED IBD

Charlotte  Lindgaard fra Colitis-Crohn foreningen har taget et kig på LevmedIBD.dk: