BEHANDLINGSTYPER

Her er et overblik over behandling med biologiske lægemidler

Når du starter op i biologisk behandling, vil behandlingen typisk foregå på hospitalet.

Artikel udgivet den 01-10-2020

Der findes en række forskellige biologiske lægemidler, der bruges til behandling af colitis ulcerosa og Crohns sygdom. Behandlingen med biologiske lægemidler foregår typisk på hospitalet, men nogle lægemidler kan du også tage selv hjemme uden at skulle ind på hospitalet. Vi giver dig her et overblik over, hvordan behandling med biologiske lægemidler foregår.

Biologisk behandling med infusion

Skal du i biologisk behandling med et lægemiddel, der gives som infusion, skal du møde op på hospitalet, hver gang du skal have din behandling. Du får lagt et drop i en blodåre i armen, og medicinen tilføres derefter direkte i blodbanen. Behandlingen tager ½ – 2 timer afhængig af lægemidlet, og du kan læse, se tv eller lytte til musik imens.

Når du har fået din behandling, skal du blive ca. ½ – 1 time på afdelingen, så sygeplejersken kan sikre, at du har det godt bagefter og ikke får utilsigtede bivirkninger. Du skal typisk møde op til behandling på hospitalet med otte ugers mellemrum, dog vil det være lidt oftere i starten af din behandling.

Biologisk behandling med tabletter

Biologisk behandling med tabletter findes til behandling af både colitis ulcerosa, og Crohns sygdom. Afhængig af dosis, skal du tage en tablet én eller to gange dagligt. Behandlingen kan du selv tage derhjemme.

Tal med din læge om, hvilken behandlingstype der passer til dig. Du kan downloade vores spørgeguide nedenfor og forberede dig til din næste samtale.

DOWNLOAD

SPØRGEGUIDE

Jo bedre du er forberedt til undersøgelsen, jo mere kan du tage del i samtalen ved for eksempel at huske at stille de spørgsmål, der er vigtigst for dig og dit behandlingsforløb.

Download ikon