BUTTER CURRY MED HVIDLØG

Foto: Ulrika Pousette. Opskriften er fra bogen “Lugn mage med grön mat” (rolig mave med grøn mad)

Det kan se ud af mange ingredienser, men det er det hele værd, når man smager denne lækre karryret. Brug gerne hvidløgsolie, da en urolig mave bedre kan tåle det end rigtigt hvidløg, og tilpas styrken efter smag, hvad angår chiliflager og cayennepeber.

SÅDAN GØR DU

1. Blend forårsløg, ingefær, ramsløg, 1 tsk. hvidløgsolie og vand til en jævn puré.

2. Svits spidskommen, koriander, kanel, kardemomme og cayennepeber i rapsolie i ca. 30 sekunder i en gryde eller sauterpande.

3. Tilsæt løgmosen, og rør om. Kom gurkemejen i, og svits blandingen, til den er tilpas ristet (ca. 3 minutter). Rør rundt indimellem.

4. Tilsæt jordnøddesmør, og tilsæt kokosmælk, vand og fond. Rør rundt, til det bliver en ensartet masse.

5. Peberfrugten udkærnes og skæres i tern, gulerødderne skrælles og skæres i skiver. Squashen skæres i halvmåner.

6. Tilsæt grøntsager, afdryppede kikærter, salt og sukker.

7. Rør det hele sammen, og lad simre under låg i 5 minutter. Skru ned for varmen, og lad simre i yderligere ca. 5 minutter.

8. Tilsæt limesaft og koriander, og smag til med chiliflager.

9. Lad simre i yderligere 3-4 minutter, til sovsen bliver tykkere.

10. Retten spises, som den er, eller serveres med ris eller brød.

DOWNLOAD

SPØRGEGUIDE

Jo bedre du er forberedt til undersøgelsen, jo mere kan du tage del i samtalen ved for eksempel at huske at stille de spørgsmål, der er vigtigst for dig og dit behandlingsforløb.

Download ikon