KYLLING I OVN

Hverdagsret, som passer sig selv i ovnen – mild smag, som hele familien kan lide. Hvis du ikke har lyst til at partere en kylling, kan du sagtens bruge færdigudskårne kyllingestykker.
Artikel udgivet den 17-02-2022
4 portioner
INGREDIENSER
- 700 g kartofler
- 1 hel kylling
- 1 citron
- 5 forårsløg (den grønne del) 2 grønne peberfrugter
- 3 spsk. olivenolie 2 tsk. salt peber
- 3 laurbærblade
- 1 dl vand
- 2 dl tør hvidvin eller vin til madlavning 1 dl sorte oliven
- 1 dl grønne oliven
- ½ potte frisk timian 100 g gedeost
- 2 dl laktosefri madlavningsyoghurt
SÅDAN GØR DU
1. Sæt ovnen på 225 grader. Find en stor bradepande frem.
2. Kartoflerne skrælles og skæres i skiver af en centimeters tykkelse.
3. Kyllingen parteres i portionsstykker. Kom salt og peber på kyllingestykkerne. Citronen skylles og skæres i tykke skiver.
4. Forårsløgene skæres i passende stykker, der deles på langs.
5. Peberfrugterne udkærnes og skæres i lange både.
6. Læg kartoffelskiverne i bunden, og kom derefter kylling, forårsløg, citron og peberfrugt ovenpå. Hæld olivenolie over, drys med salt og peber, og stik laurbærbladene i. Hæld vand og vin ved.
7. Kom oliven og frisk timian på (gem lidt timian til sovsen). Steges i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
8. Gedeost, yoghurt og lidt hakket timian moses sammen. Smag til med salt og peber.