TOMATSUPPE MED MOZZARELLA

Serveres med frisk basilikum og mozzarella.
Artikel udgivet den 24-02-2022
Tomater indeholder antioxidanten lycopen, som faktisk bliver endnu sundere, når den er opvarmet.
Hvis du ønsker en kraftigere suppe, kan du tilsætte et skvæt hvidvin. Hvis du kommer glutenfri pasta i, bliver suppen mere mættende – perfekt til udflugten!
4 portioner
INGREDIENSER
- 1 forårsløg (den grønne del)
- 1 spsk. olie, gerne med hvidløgssmag 2 tsk. tørret basilikum
- 2 tsk. tørret oregano
- 2 tsk. tørrede franske urter 1 dl hvidvin (kan udelades)
- 2 kartoner hakkede tomater a 400 g 2 spsk. koncentreret kyllingefond
- 3 dl vand
- 1 spsk. sukker
- 2½ dl laktosefri madlavningsfløde 125 g mozzarella (evt. laktosefri) frisk basilikum
- salt og peber
SÅDAN GØR DU
1. Forårsløget hakkes og svitses i olie i en gryde. Tilsæt de tørrede franske urter, og lad dem svitse med et øjeblik.
2. Tilsæt evt. vin, hakkede tomater, kyllingefond, vand og sukker. Lad suppen småsimre i 20 minutter.
3. Blend suppen jævn med en stavblender, tilsæt fløden, og lad småsimre i yderligere 5-10 minutter.
4. Skær mozzarellaen i tern, og hak basilikummen. Smag til med salt og peber.
5. Serveres med frisk basilikum og mozzarella.