SPIS MED NÆRVÆR

Det tager tid at ændre vaner, og det er vigtigt ikke at gå for hurtigt frem, så du ikke kan holde dem eller måske endda mister motivationen.

Artikel udgivet den 19-12-2022

RÅD NUMMER 9

I vores næstsidste artikel vil vi runde vores vægttabsrejse af med et af de allervigtigste råd til at opnå et varigt vægttab. At spise med nærvær, også kendt som mindful spisning.

Sådan fremmer du mindful spisning

Mindful spisning er spisning med fuld fokus på sanseligheden og nydelse af maden. Det betyder, at:

  • Du koncentrerer dig så meget som muligt om din mad, mens du spiser den
  • Du kun spiser, når du er sulten, når maden smager godt, og når nydelsen af maden er stor

Helt konkret kan du bruge 30 sekunder på at betragte din mad, inden du går i gang. Læg mærke til former og farver, der ser særligt appetitlige ud. Duft til maden og vurdér, om du kan skelne de forskellige krydderier fra hinanden. Kardemomme, kanel, karry og spidskommen er kraftige krydderier, der særligt stimulerer lugtesansen og fremmer opmærksomheden på måltiden. Tyg langsomt og læg mærke til madens konsistens og sørg for at have tygget maden godt, inden du synker. Mærk, hvordan smagen bliver hængende i munden og duften i næsen. Og først når du er klar, tager du næste bid.

DOWNLOAD

SPØRGEGUIDE

Jo bedre du er forberedt til undersøgelsen, jo mere kan du tage del i samtalen ved for eksempel at huske at stille de spørgsmål, der er vigtigst for dig og dit behandlingsforløb.

Download ikon